השוואה: פיפא 18 נגד פרו אבולושן סוקר 2018

כמו בכל שנה, הסתיו ו/ או תחילת שנת הלימודים מביאים עימם את הגרסאות החדשות של שני משחקי הכדורגל המובילים בעולם. נתכונן לקראת החגיגה עם סקירה השוואתית בין פיפא 18 לפרו אבולושן סוקר 2018 - חידושים, פונקציות, נקודות חוזקה ותורפה. לא נכתיר כאן אף אחד כמנצח, אחרי כל כך הרבה שנים זה כבר הפך להיות מאוס לשאול 'מה יותר טוב', אלה פשוט משחקים שונים לגיימרים שונים, וכל אחד ייקח את הדברים לאן שנראה לו.  

לגביי באופן אישי, מי שעוקב אחרי הבלוג יודע שאני איש פיפא במשך כל השנים, כבר מצאת המשחקים הראשונים באמצע הניינטיז לקונסולת המגה דרייב, ואני משחק בגרסתה החדשה בכל שנה (למעט שנת 2006, אז החלטתי לתת צ'אנס אמיתי לפרו אבולושן בפלייסטיישן 2). בפיפא 17 עשיתי לייב בלוגינג בעמוד הפייסבוק סטארגיימס לקריירות האימון שלי עם המועדון הצרפתי לה האבר (עליית ליגה בעונה ראשונה והישארות בעונה השנייה) והמבורג (4 עונות, בשיאן קמפיין יפה בליגה האירופית והעפלה לליגת האלופות). אמשיך את הקריירה גם בפיפא 18, טרם החלטתי באיזה מועדון אחתום. 

חשוב! מומלץ לקרוא את ההשוואה של העונה שעברה בין פיפא 17 לפרו 2017, משום שיש דברים שנשארו אותו דבר ואיני חוזר עליהם.

מועד השקה: ספטמבר 2017. קונסולות: פלייסטיישן 4, אקס בוקס ONE, פלייסטיישן 3, אקס בוקס 360. גם מחשב אישי.

פרו אבולושן סוקר ("כדורגל תורשתי מקצועני", נקרא במדינות אסיה "11 המנצחים"), שגור בפי גיימרים ישראלים בקיצור כ- "פרו". על העטיפה: ארבעה משחקני ברצלונה, לה הסכם שיתוף פעולה בלעדי עם קונאמי (פירוט בהמשך). זהו המשחק ה- 17 בסדרה (מאז 2001).

כרגיל, גם פיפא 18 משופעת בליגות ואצטדיונים מכל טוב. מתווספת לה הליגה הגרמנית השלישית, הליגה הסינית וההודית. כנהוג מפיפא 15, פיפא 18 תמשיך להיות חגיגה אמיתית לחובבי הכדורגל האנגלי, כל האצטדיונים מהפרמיירליג כלולים במשחק, עם תוספת של עוד כמה מליגת המשנה. גם השופטים מהליגה, שירי האוהדים ושלטי הפרסום כלולים בפיפא 18, וגם כל 20 המנג'רים, אתם משחקים נגד היונייטד? תתכוננו להיתקל במוריניו. 

לפיפא 18 מתווספות נבחרות הנשים של המדינות המובילות. לליגה הברזילאית והצ'יליאנית אין רישיון לשמות השחקנים והקבוצות לא יהיו כלולות באולטימייט טים. 

נבחרת ישראל אינה נמצאת במשחק פיפא 18, כמו כן חשוב להבהיר אחת ולתמיד שהליגה הישראלית מעולם לא הייתה מועמדת להצטרף למשחק, אם כמו בכל שנה אתם נתקלים באיזה פוסט שאומר לכם להשתתף בהצבעה- עובדים עליכם והאתר מנסה למשוך כניסות. 

מפעלים אירופיים: גם השנה הפרו מחזיק בזכויות השימוש של ליגת האלופות והאירופית, בעוד שבפיפא הטורנירים הללו גנריים. המסכים, הלוגואים, המערכים, מופיעים בפרו במדויק כפי שאתם רואים אותם במשחקי ליגת האלופות.

בפיפא המאבקים על הכדור יותר פרופורציונליים והכוח הפיזי אינו חזות הכל. יותר מזה, המערכת בפיפא מפשטת השנה את טכניקת השמירה על הכדור, וכדי לעבור שחקן אתה לא צריך להשתמש בתרגילים המסובכים ביותר. 

בפיפא המאבקים על הכדור יותר פרופורציונליים והכוח הפיזי אינו חזות הכל. יותר מזה, המערכת בפיפא מפשטת השנה את טכניקת השמירה על הכדור, וכדי לעבור שחקן אתה לא צריך להשתמש בתרגילים המסובכים ביותר. 

שחקנים שלא נסרקו באופן ממוחשב על ידי מפתחת המשחק, כלומר כאלה שהמראה החיצוני שלהם מותאם ידנית (שיער ארוך, סנטר קטן וכו') נראים יותר טוב בפיפא מאשר בפרו.

תוכן

מועד השקה: ספטמבר 2017. קונסולות: פלייסטיישן 4, אקס בוקס ONE, פלייסטיישן 3, אקס בוקס 360. גם מחשב אישי.

פיפא 18, המשחק ה- 25 בסדרה (מאז 1994). על העטיפה: שחקן ריאל מדריד כריסטיאנו רונאלדו. 

פרזנטור גרסת האגדות של המשחק הוא רונאלדו הברזילאי.

לכולם ידוע כי החיסרון הגדול ביותר של הפרו אבולושן במשך השנים היה היעדר רישיון הליגות והקבוצות, הפרו של 2017 עשה צעד קדימה בעניין כשחתם על הסכמי שיתוף פעולה עם מועדונים גדולים כמו ברצלונה, ליברפול, דורטמונד וריבר פלייט, ההסכמים הללו כוללים פיצ'רים מסוימים שלא ניתן למצוא בפיפא. בפרו של 2018 התווספו להסכם עוד כמה קבוצות, הבולטות שבהן פולהאם ו-ולנסיה, דבר שיצר לי בעיה באופן אישי, משום שתכננתי שוולנסיה תהיה הקבוצה הבאה שלי בפיפא אחרי המבורג, אבל זה לא יקרה בלי אצטדיון המסטאייה הנפלא של ולנסיה שיהיה בלעדית בפרו. כמו כן שימו לב כי ההסכמים של הפרו עם בארסה וולנסיה הופכים את הפיפא לכמעט לא רלוונטית בליגה הספרדית מבחינת האצטדיונים, יש בה שניים בלבד- הברנבאו והאולימפי החדש של מדריד. 

קבוצות בולטות ברישיון בפרו 2018: אנגליה: ארסנל, ליברפול, פולהאם. איטליה: כל הסריה א למעט יובנטוס. ספרד: בארסה, ולנסיה ואתלטיקו מדריד. גרמניה: דורטמונד, שאלקה ורד בול לייפציג. הולנד: כל הליגה. פורטוגל: פורטו בנפיקה וספורטינג. צרפת: כל הליגה הראשונה והשנייה. טורקיה: גלאטסראיי, פנרבחצ'ה ובשיקטאש. כל הליגה הברזילאית והארגנטינאית. 

נבחרות בולטות ברישיון הן ברזיל, צרפת, גרמניה, אנגליה, ספרד, ארגנטינה, הולנד ואיטליה. נבחרת ישראל נמצאת במשחק. 

אצטדיונים בולטים ברישיון הם קאמפ נואו, מסטאייה, האולימפיקו, המראקנה, סן סירו, אנפילד וזיגנאל אידונה פארק.

שיפורים

הפרו שתמיד היה עדיף על הפיפא בטכניקות ושליטה בכדור משכלל את המערכת גם השנה, ובנוסף גם מציג מערכת תיקולים משופרת בין שני שחקנים הנאבקים על הכדור בין אם בגליץ', או עלייה לנגיחה המלווית בדחיפות. אבל, היתרון של הפרו כאן טיפה מתקזז, משום שברוב המקרים- השחקן החזק יותר הוא שמנצח במאבקים האלה. אם הכדור נמצא אצל שחקן חלש פיזית יחסית (נניח, דניאל סטארידג' מליברפול) ודולק אחריו שחקן חזק יותר כמו חאבייר מסצ'ראנו, כדאי לך להימנע ממאבק איתו ולברוח עם הכדור לצדדים משום שרוב הסיכויים שהוא יתקל אותך בהצלחה או יחטוף לך את הכדור.

קריירת אימון: המאסטר ליג של הפרו לוקה בחסר עם מערכת ההעברות הלא ממש מציאותית, בה אתה יכול לקנות את ניימאר בסכום זעום של פחות מ-50 מיליון יורו, נורא קל לבנות שם קבוצת גלאקטיקוס. בפיפא לעומת זאת, כפי שהדגמתי עם המבורג בפוסטים בעמוד הפייסבוק, אתה מבזבז תקציב של כמעט עונה שלמה בשביל רכש של שחקן סביר כמו דני וולבק או אנדראה ברטולאצ'י, ואם אתה לא מביא הישגים למועדון כמו העפלה לאירופה- התקציב לא ממש גודל. 

חידוש גדול נוסף בקריירת האימון של פיפא 18- ניהול המשא ומתן מול השחקנים כבר לא מתבצע באימיילים מעפנים. מעכשיו אתה יושב במשרד מול השחקן וסוכנו ומתמקח (כמו במשחק LA Noire אם מישהו שיחק). 

תפריטים: התפריטים והממשק של הפרו ממשיכים להיות בסיסיים ומגושמים, זה אפילו מביך בשביל כל משחק בדור רביעי, המשחק לא התקדם במאומה בקטע הזה מאז ימי הפלייסטיישן 2, ועושה רושם שקונאמי גם לא ממש מייחסת לזה חשיבות ומזלזלת בגיימרים שלה. בפיפא מן הסתם זה ההיפך הגמור והתפריטים אסתטיים ומתוקתקים, ממש כמו של משחק אמיתי שמשודר בטלוויזיה.

משחק אונליין ואגדות: גם בשנת 2018 ה-UltimateTeam של הפיפא עדיף על ה- My Club של הפרו, עם זאת, קונאמי הכניסה שיפורים מכניים כמו התפתחות שחקנים, מכירה פומבית, ומערכת להמרת שחקנים לא רצויים לחברי צוות אימון, דברים שלא נמצאים ב- Ultimate Team של הפיפא. מאכזב ששני המשחקים קפאו במקום ולא הכניסו שינויים במערכות לעומת אשתקד (לגביי לפחות באופן אישי- פורמט הליגות באולטימייט טים טיפה משעמם, כי הוא אקראי ומבולגן, יש 10 ליגות שאתה מדלג ביניהן וזהו). כנראה שזה קורה בגלל שהמאמצים מופנים למקום אחר- האגדות, השחקנים הגדולים שפרשו ואתה יכול לשחק איתם: 

בפיפא ניתן למצוא אגדות כמו רונאלדו הברזילאי, תיירי הנרי, פלה, מרקו ואן באסטן, אלסנדרו דל פיירו, רוד חוליט, הרנאן קרספו, יארי ליטמאנן, לורן בלאן, דניס ברגקמפ, רוברטו קרלוס, פיליפו אינזאגי, רוי קוסטה, פרנק רייקארד ועוד. 

כמה מהאגדות שנוכל למצוא בפרו 2018 הם מרסלו סאלאס, רומאריו, סוקרטס, דייויד בקהאם, מראדונה, קרלהיינץ רידלה, רובי פאולר, מייקל אואן, איאן ראש, איוואן זמורנו. לצד אגדות ברצלונה שהכרנו מהמשחק הקודם כמו פטריק קלייברט, ריבאלדו, מארק אוברמרס, דמטריו אלברטיני, רונאלדו הברזילאי, לואיס אנריקה, רונאלדיניו, קרלס פויול ועוד. 

בונוס - 'The Journey’ : מצב המשחק החדש שנכנס לפיפא 17- The Journey - "המסע", נחל הצלחה גדולה בקרב הגיימרים וימשיך גם לפיפא 18. נשלוט בכדורגלן אנגלי צעיר בשם אלכס האנטר שמחוזר על ידי המועדונים בפרמייר ליג. עזרו לו לבחור נכונה ולבנות את הקריירה שלו, לבזבז את הכסף ולבלות, לקנות בית, להקים משפחה ועוד. חשוב להדגיש שעל המגרש האנטר שולט בעצמו בדומה למצב משחק של Be A Pro, והשליטה הממשית שלנו בו היא מחוץ למגרש.

המצב * 'The Journey’ נכלל רק בגרסאות פיפא 17 לקונסולות הדור הרביעי ולמחשב.

טריילר פיפא 18

טריילר פרו אבולושן סוקר 2018

כמה הבהרות חשובות: ניתן לשחק עם האגדות רק במצב אונליין (אולטימייט טים בפיפא או מיי קלאב של פרו) ולא בשום מצב אחר כמו משחקי ידידות, טורניר או קריירת אימון. 

מניתי כאן כמה מהאגדות שמציע כל משחק, אבל אם שחקן מופיע בפיפא זה לא אומר שהוא בלעדי ולא מופיע בפרו או להיפך. רוב האגדות זמינות בשני המשחקים, יש כמה בלעדיות לכל משחק. כמו כן חשוב לציין שגיימרים של פלייסטיישן 4 בפיפא עלולים שלא ליהנות מכל האגדות שהמשחק מציע, משום שהאקס בוקס ONE הוא שהתחיל בבלעדיות את פורמט האגדות עם EA Sports כבר לפני כמה שנים, סוני רוכשת את הזכויות ומדביקה את הפער, אבל עלולים להיות חיסורים. 

והכי חשוב- זה לא ממש קל להשיג את האגדות, אתה לא נכנס לתפריט מקליד את השם ומצרף לקבוצה שלך, לפעמים הם באים בחבילות שי שאתה מקבל בהתאם להישגים שלך, לפעמים תצטרך לקנות אותם בכסף אמיתי, צריך לשבת ולהבין איך עושים את זה.

רגע לפני שמסיימים: יש כמובן את עניין המחיר, אז ככה, ערב ההשקה, פחות מ-300 ש"ח לפיפא 18 לפלייסטיישן 4 או אקס בוקס ONE הוא מחיר טוב (כולל משלוח- מצוין). מעל זה אפשר ורצוי להימנע, וכדי לעשות זאת אסור להתקרב לבאג, להלן הפוסט שפרסמתי לפני שנה, פשוט להתרחק, גם באייבורי המחיר גבוה. אפילו אם אתם עובדים בהייטק ורגילים לאכול רק במסעדות גורמה, תלכו לחנות שכונתית זולה, לא יקרה לכם כלום, כי זה בדיוק אותו מוצר.

המחיר של הפרו אבולושן זול בכ-100 ש"ח מזה של הפיפא, בהחלט אפשר להשיג בפחות מ-200 ש"ח, ואם יש לכם סבלנות- תחכו קצת, כי בשנה שעברה המחיר ירד ל-99 ש"ח אחרי 3 חודשים. במחיר כזה אפילו אפשר לקנות אותו רק כדי שתוכלו לשחק עם בארסה נגד חבר שלכם שאוהד את ליברפול, עם חוויה טובה מזו של הפיפא.